Comel kan kanak-kanak tu? lihat juga kepada ibu dan tiga orang bakal ibu itu, mereka juga cute kan? jangan marah :) .Tentunya ramai yang agak terkejut melihat saya menulis entri ini kan? Bergambar di samping kanak-kanak arab mesir yang cukup ramai ketika jaulah kincir air nabi yussof buat saya terasa tidak sabar untuk punya anak sendiri yang mudah-mudahan semuanya bukan sahaja soleh dan solehah, tetapi juga menjadi orang-orang yang bakal menobatkan Islam ke puncak tertinggi. Amin.

Kincir air Nabi Yussof


Ketika dalam kesibukan mencari buku-buku rujukan untuk tajuk kerja kursus berkaitan Piagam Madinah, saya terjumpa sebuah buku bertajuk "Teknik Mendidik Kecemerlangan Anak dalam Kandungan".

Buku ini tidaklah terlalu tebal untuk di baca, sekadar 322 muka surat tidak termasuk kulit.

Antara perkara penting yang cukup menarik dikupas dalam buku ini ialah berkenaan tentang Syarat-syarat mendidik anak dalam kandungan, petua-petua untuk mendidik anak dalam kandungan, mata pelajaran yang perlu kita ajarkan kepada anak-anak dalam kandungan dan banyak lagi.

Anda ingin mengetahui isi buku ini? tidak susah, anda hanya perlu pergi ke kedai buku yang berdekatan dengan anda. Selamat membaca.